Storing / diagnose

GMTO DIAGNOSE SPECIALIST STORINGSDIAGNOSE

Ook voor een brandend storingslampje kunt u terecht bij Autobedrijf Harold Arendsen. Wij beschikken over  moderne diagnose apparatuur om de storing aan uw auto uit te lezen en te verhelpen.

Om de juiste diagnose te kunnen stellen sluiten wij uw auto aan op moderne diagnoseapparatuur die de storing of fout uit het geheugen kan uitlezen. Vervolgens moet de oorzaak van de storing nog worden gevonden én worden verholpen.

Het kan voorkomen dat een storing wordt veroorzaakt door een afwijking in de software van uw auto. Om deze storing te verhelpen bent u meestal aangewezen op de merkdealer. Bij Autobedrijf Harold Arendsen hoeft u niet naar de merkdealer. Voor auto's van alle grote merken hebben wij de benodigde apparatuur in huis om de afwijking in de software van uw auto te herstellen en/of updaten. Hiervoor gebruiken wij de zogenoemde Pass-Thru. 

Onze vakkundige monteurs worden regelmatig bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zo kunnen zij snel constateren wat er precies mis is en hoe we dit op kunnen lossen.

Onze technische kennis gaat ver.

Voertuigen zijn voorzien van diverse computers. Deze computers managen het complete voertuig en gebruiken daarvoor software. In deze software kunnen afwijkingen voorkomen die soms op een later tijdstip naar voren komen. Het probleem is herkend, een component vervangen en het probleem is niet volledig verholpen, of het probleem komt terug, het is dan goed mogelijk dat er een software update nodig is.

Auto’s met complexe storingen/problemen worden vaak doorgestuurd naar een merkdealer omdat zij toegang hebben tot fabrikantendata. Sinds september 2009 is de Euro 5-wetgeving van toepassing. Deze wet schrijft voor dat alle autofabrikanten fabrieksinformatie, documentatie en software verplicht buiten de eigen merkorganisatie beschikbaar moeten stellen voor de aftermarket. Hieronder valt ook het kunnen (her)programmeren van regelapparaten. Dit wordt Pass-Thru genoemd.

De mogelijkheden van Pass-Thru zijn heel uitgebreid en gaan verder dan alleen het programmeren van nieuwe software. Pass-Thru kan namelijk ook gebruikt worden als er net een nieuwe trekhaak is gemonteerd of voor het inleren van nieuwe sleutels. Wij hebben alle kennis en benodigde apparatuur in huis om Pass-Thru te kunnen toepassen op alle auto’s van de grote merken.

Er brandt een lampje, wat nu? 

Een brandend storingslampje is geen reden tot paniek. Over het algemeen geldt de regel: rood is stoppen, oranje is (voorzichtig) doorrijden. Wel is het belangrijk om te weten waarvoor welk lampje dient. U kunt dit terugvinden in de documentatie van uw auto. U kunt ook onze eigen Autobedrijf Harold Arendsen app downloaden waarin o.a. alle storingslampjes van uw auto terug zijn te vinden. Bij twijfel kunt u ons natuurlijk bellen.

storing diagnose